KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HAK SAHİPLERİ KONUTLARINA KAVUŞUYOR
Gaziosmanpaşa’da yapımı tamamlanan Bağlarbaşı Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerinin daireleri, noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimiyle belirlendi.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Gaziosmanpaşa Belediyesi iş birliğiyle yapımı tamamlanan Bağlarbaşı Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi. Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekimine Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, ilçe protokolü ve hak sahipleri katıldı. 813 konut, 31 dükkân, 838 araçlık kapalı otopark, 15 bin metrekare yeşil alan, spor alanları, 4 adet çocuk parkı ve 3 adet basketbol sahasının oluşturulduğu projede vatandaşlar, yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Bugüne kadar 5.500 konutu hak sahiplerine teslim eden Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında oluşturduğu otopark alanlarıyla da parklanma sorununu çözüme kavuşturma adına önemli bir adım daha attı.
"DOKUNDUĞUNUZ ZAMAN YIKILABİLECEK OLAN BİNALARI, ARTIK GÜVENLİ HALE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ "
Programda konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Bu kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili aslında şunun altını çizmek gerekiyor. Bu şehirde baktığımız zaman imarsız alanları imara kavuşturuyoruz. Ruhsatsız yerleri artık temelden kat mülkiyetli konuta dönüştürüyoruz. Risk taşıyan, dokunduğunuz zaman yıkılabilecek olan binaları, artık güvenli hale dönüştürüyoruz. Özellikle Bağlarbaşı Mahallesi’nde bir bakkalı bulmak, sağlık ocağına gitmek, bir yere yetişebilmek, minibüse binebilmek, belki başka araçlarla mümkündü. Şimdi bunları kademe kademe hem alışveriş yerlerini hem sağlık ocaklarını hem okul, cami gibi donatı ihtiyaçlarını yerinde çözerek, dönüşümün örneğini burada tüm halkımıza sunmuş olduk” dedi.
“EYLÜL AYINA KADAR BU DAİRELERİ TESLİM ETMEYİ PLANLIYORUZ”
Başkan Usta, “2019 yılında yeni bir süreç başlattık. 20 katın üzerindeki binaların yarısını yok ederek, sadece orada yaşayan hak sahipleri sayısı kadar konut üreterek, sizlerin sorununu çözmeyi kendimize vazife arz ettik. Burada karşımıza şu çıktı. O günkü maliyeti yaklaşık 300 milyon iken şu anda 700 milyona ulaşan bir maliyetle karşı karşıya kaldık. Bu maliyeti de bakanlıkla belediye olarak biz karşılamayla, süreci yönetme durumunda kaldık. İnşallah hedefimiz şu; 2022-2023 eğitim öğretim yılına başlamadan orada eğitim alacak çocuklarımızın okula gidecek şekilde bu daireleri teslim etmek. Yani eylül ayına kadar bu deireleri leri teslim etmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.
“İLK BANA ÇIKACAĞI İÇİME DOĞDU”
Hak sahibi Güllü Peker, “İlk bana çıkacağı içime doğdu. Orada oturuyordum. Birden içimden ben çıkacağım dedim, gerçekten çıktım. Bu kadar olmaz. Çok mutluyum. Başkanımız da sağ olsun. Onun sayesinde hepsi. Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
“ESKİDEN GECEKONDUYDU, ŞİMDİ ÇOK GÜZEL OLDU”
57 yaşındaki Hatice Ural ise “Çok mutluyum, çok heyecanlıyım ne diyeceğimi bilmiyorum. 1+1 yetiyor bana. Eskiden gecekonduydu, şimdi çok güzel oldu. İnşallah, herkese hayırlı olur. Bir tane kızım var, üniversite sınavına girdi o da. Kızımla yaşayacağım. Beyim vefat etti. Ev için çok mutluyum. Valla bana çıkmaz diyordum, Allah nasip etti. Herkese de nasip etsin” diye konuştu.