sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

'Biyomedikal sağlık endüstrisinin lokomotifi olacak'

Drexel Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği, Bilimleri ve Sağlık Sistemleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Banu Onaral, gençlere, sağlık endüstrisinin lokomotifi biyomedikal mühendisliği alanında eğitim görmelerini tavsiye etti.

'Biyomedikal sağlık endüstrisinin lokomotifi olacak'
  • 03 Ocak 2019, Perşembe 2:01

 

ANKARA (AA) - ABD'deki Drexel Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği, Bilimleri ve Sağlık Sistemleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Banu Onaral, gençlere, sağlık endüstrisinin lokomotifi biyomedikal mühendisliği alanında eğitim görmelerini tavsiye etti. 

Dünyanın ilk biyomedikal mühendislerinden Onaral, Bilfen Çayyolu Lisesi Kariyer Günleri'nde lise öğrencilerine biyomedikal mühendisliği ve akademisyenlik üzerine seminer verdi.

Onaral, kadın akademisyen ve mühendis olarak işlevsel beyin görüntüleme, ultrason ve optik yoğunluklu biyomedikal sinyal işlemciliği ile kompleks sistem ağırlıklı bilgi mühendisliği üzerine yaptığı akademik çalışmalarını öğrencilerle paylaştı.

"Biyomedikal mühendisliği sağlık sanayisinin temelini oluşturucak"

Dünya genelinde sağlık sorunlarının, tek bir meslek dalının çözemeyeceği kadar karmaşık yapıda olduğuna dikkati çeken Onaral, "Disiplinlerarası bir bilim dalı olan biyomedikal mühendisliği, çok daha önem kazanmaya başladı." dedi. 

Onaral, biyomedikal mühendisliği üzerine şu değerlendirmeleri yaptı:

"Biyomedikal mühendisliği, önemli sektörler arasına girdi ve gelecekte tümüyle sağlık sanayisinin temelini oluşturacak. Yeni nesil tıbbi cihazların geliştirilmesi ve yenilikçi sağlık çözümlerine dönüşmesinde biyomedikal mühendisliğinin önemi çok büyük. Bu konuda eksen, ABD ve Avrupa'nın ardından şimdilerde Çin, Singapur, Japonya, Avustralya, Yeni Zelanda gibi doğu ülkelerine doğru kayıyor. Biyomedikal mühendisliği, yaratıcılık, yenileşim ve bütünleşmeyi içinde barındıran disiplinlerarası bir sistem."

Biyomedikal mühendisliğine davet

Banu Onaral, biyomedikal mühendisliğinin yeni endüstrinin temellerini atacak bir meslek olduğunu belirterek, "Biyomedikal, sağlık endüstrisinin lokomotif mesleği olacak." dedi.

Onaral, tıp, mühendislik, genetik gibi alanlarda lisans eğitimi alanların da bu mesleğe yönelebileceğini vurgulayarak öğrencilere bu dalı tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Biyomedikal mühendisliğin, sağlık bilimleri, temel bilimler ve tıp alanlarını birleştirdiğini ifade eden Onaral, bu kapsamda biyomoleküler, biyokimya, biyomekanik, hücre mekaniği, elektronik ve iletişim, mikroelektromekanik, mikroakışkanlar, biyomalzeme, algılama ve görüntüleme, sinyal ve imge işlemciliği, elektronik, optik ve akustik, araç, aygıt, sistemler, taşınabilir teknolojiler, nanoteknoloji, sistem mühendisliği, endüstri mühendisliği, ürün ve üretim mühendisliği, kalite yönetimi dallarının bu mühendislikte birleştiğini söyledi.

Onaral, biyomedikal mühendisliğin biyoalgılama, görüntüleme, biyoinformatik, biyobilgi mühendisliği, hücre ve doku mühendisliği, doku tasarımı, biyoimalat, beyin mühendisliği, hedefli ilaç salma, biyonanoteknoloji, robotik cerrahi, uzaktan takip ve tedavi dallarında da yükselen bir değer olduğunu bildirdi. 

Muhabir: Selma Kasap

sağlık

Muhabir Selma Kasap

Yayınlayan Esra Akgün

İFİG 2025 BAKÜ'DE YAPILACAK İFİG 2025 BAKÜ'DE YAPILACAK

13. Uluslararası Yeni Dünyada İletişim Kongresi Bildiri Kitabı Yayımlandı 13. Uluslararası Yeni Dünyada İletişim Kongresi Bildiri Kitabı Yayımlandı

İFİG 2024 BİLDİRİ KİTABI YAYIMLANDI İFİG 2024 BİLDİRİ KİTABI YAYIMLANDI

DENİZOLGUN KURİŞLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU DENİZOLGUN KURİŞLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık