- Haberi Paylaş
- Facebook'ta Paylaş
- Twitter'da Paylaş
İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne atık oluşumunun azaltılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması adına hayata geçirdiği “Sıfır Atık Yönetim Sistemi” çalışmasıyla “Sıfır Atık Belgesi” verildi. Proje çalışmaları, saha uygulamaları ve bilgilendirme faaliyetleriyle birlikte “Sıfır Atık” sürecini başarıyla yöneten Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin hizmet binasında uygulamaya koyduğu Sıfır Atık Yönetmeliği çalışmaları, İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kayıt altına alınarak “Sıfır Atık Belgesi” ile tescillenmiş oldu.
ÇÖP KUTUSU GİTTİ, GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU GELDİ
“Sıfır Atık Projesi” kapsamında hizmet binasında atıkları türlerine göre ayrıştıran Gaziosmanpaşa Belediyesi, binadaki bütün çöp kovalarını kaldırılarak yerlerine üçlü atık toplama setleri ve atık biriktirme üniteleri yerleştirdi. Bina geneline sıfır atık bilgilendirme panoları asıldı. Kâğıt-karton, plastik, metal, cam, atık pil, atık elektrikli ve elektronik eşya ile yemekhaneden elde edilen bitkisel atık yağlar, kumbaralarda toplanarak atıkların türlerine göre tehlikeli ve tehlikesiz atıkları geçici depolama alanına getirildi. Geçici atık depolama alanında biriktirilen atıklar, bakanlık tarafından yetkilendirilmiş lisanslı firmalara gönderilerek geri dönüşüme kazandırılıyor.
GERİ DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ İLÇE GENELİNE YAYILDI
Gaziosmanpaşa Belediyesi, çocuklarda ve gençlerde çevre bilinci oluşturmak ve Sıfır Atık Projesi’ne vatandaşların aktif olarak katılımlarını sağlamak için ilçe genelinde kapsamlı bir çalışma sürdürüyor. Mobil atık getirme merkezleri, tekstil atık kumbaraları, plastik ve metal kutular için sıfır atık potaları, ambalaj, pil ve cam toplama kumbaraları, bitkisel atık yağ toplama kampanyaları ile atıkların kaynağında ayrı ünitelerde biriktirilmesi sağlanıyor. Ev, iş yeri, okul, kamu kurumları, sokaklar ve meydanlarda biriktirilen geri dönüşüm atıkları haftanın 7 günü atık toplama araçlarıyla toplanarak, geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor. Geri dönüşüm merkezlerinde uygun süreçlerden geçirilen atıklar, işlendikten sonra ham madde olarak yeniden üretim sürecine katılarak, doğanın ve kaynakların korunmasını sağlanıyor.
'ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ' PANELİ 8 OCAK'TA ÜSKÜDAR İLETİŞİM'DE






Etiketler: GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ HASAN TAHSİN USTA
HABERE YORUM YAZIN

-
Hizmet Yerinde Görülür
-
Orman Kahramanlarımızın Hatırası Bu Yeni Parkta Yaşayacak
-
Gaziosmanpaşalılar Sanat Dolu Akşamlarda Buluştu
-
TEKNOFEST’TE PAŞA RÜZGARI ESTİ
-
Gaziosmanpaşa'da 1.300 Çocuğa Sünnet Şöleni
-
Zabıta Ekiplerinden Marketlere Fahiş Fiyat Denetimi
-
Fetih Parkı Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
-
Gaziosmanpaşa’ya Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Kuruluyor