sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

Savunma Sanayii Başkanı Demir: Teknoloji ve Ar-Ge'ye yatırım desteğimiz devam edecek

Savunma Sanayii Başkanı Demir, Teknoloji ve Ar-Ge'ye yatırım desteğimiz devam edecek. TEI gibi önder kuruluşlarımız da paydaşlarla beraber bu çalışmalarını yapacaklar. dedi.

Savunma Sanayii Başkanı Demir: Teknoloji ve Ar-Ge'ye yatırım desteğimiz devam edecek
  • 12 Kasım 2018, Pazartesi 18:00

ESKİŞEHİR (AA) Eskişehirde kurulu TUSAŞ Motor Sanayii AŞde (TEI), ANKA platformuna güç verecek PD170 turbodizel havacılık motoru ile T625 Özgün Helikopterine güç verecek TS1400 turboşaft motorunun testine katılıp, Katmanlı İmalat Atölyesinin açılışını yapan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, buradaki konuşmasında, ürün denildiğinde nihai ürünlerin altında bir dizi teknolojinin oluşması gerektiğini belirtti.

Dünya ölçeğinde rekabet için ileri teknolojilerin olması gerektiğini dile getiren Demir, şunları kaydetti:

O zaman alt teknolojiler. dediğimiz malzeme teknolojileri, imalat yöntem ve teknolojilerine yatırım yapmanız gerekiyor, desteklemeniz gerekiyor. Savunma Sanayii Başkanlığı olarak bu konuda, çeşitli alanlarda desteklerimiz devam ediyor. Teknoloji ve ArGeye yatırım desteğimiz devam edecek. TEI gibi önder kuruluşlarımız da paydaşlarla beraber bu çalışmalarını yapacaklar. Bunlar bizim teknoloji ve savunma sanayii yol haritamızda yapı taşları, temel taşları. Açılışını yaptığımız bu bina aslında bu temel taşlardan oluşuyor. Önemli olan temel taşlarının sağlam olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu temellere yatırım yapıyoruz. Türkiyenin gerçek anlamda ilk jet motoru burada üretildi. TEI için küçük, Türkiye için büyük bir adım.

Her türlü jet motorunu burada imal edebileceğiz

TEI Genel Müdürü Mahmut Akşit de söz konusu teknolojinin aslında Türkiyenin yeni nesil imalat teknolojileri konusundaki yeni bir aşaması olduğunu söyledi.

Bu yeteneğin Türkiyeye kazandırılması, 3 boyutlu imalat yöntemleri ve katmanlı imalat yöntemlerinin son yıllarda ciddi anlamda gündeme geldiğini anlatan Akşit, şöyle devam etti:

Şirket olarak biz de bu konuda ciddi yatırımlar yapıyoruz. Hem insan kaynağına insan yetiştiriyoruz hem de ekipman, makine parkımızı teknolojiyle donatıyoruz. Şu anda açılışını yaptığımız sistemimizle Türkiyede ilk defa elektron ışınıyla 3 boyutlu katmanlı olarak parça üretebilecek sistemin devreye alınmasına şahit oluyoruz. Bu sistemin önemi nedir? Daha önceki kullandığımız sistemde lazerle eriterek parça parça imal ediyordu... Parçayı elektron ışınıyla daha hassas yapıyor. Özellikle havacılıkta kullanılan titanyum gibi parçalar ısıyı düzgün kontrol etmezseniz imalat sırasında alev alıp yanabiliyor. Titanyum, magnezyum bu konuda çok meşhurdur. Yeni devreye aldığımız bu sistem, ısıyı çok dikkatli kontrol ederek titanyum parçaları da katmanlı imalatta imal etme yeteneğini bize kazandırıyor. Teknoloji geliştirme çalışmalarının en önemli dönüm noktası. İnşallah bu sistemle beraber Türkiyede yaptığımız milli motorların titanyum alüminat kanatlarını da burada gerçekleştirmiş, başarmış olacağız. Her türlü jet motorunu burada imal edebileceğiz.

İFİG 2025 BAKÜ'DE YAPILACAK İFİG 2025 BAKÜ'DE YAPILACAK

13. Uluslararası Yeni Dünyada İletişim Kongresi Bildiri Kitabı Yayımlandı 13. Uluslararası Yeni Dünyada İletişim Kongresi Bildiri Kitabı Yayımlandı

İFİG 2024 BİLDİRİ KİTABI YAYIMLANDI İFİG 2024 BİLDİRİ KİTABI YAYIMLANDI

DENİZOLGUN KURİŞLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU DENİZOLGUN KURİŞLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık