Beylikdüzü Belediyesi ile İstanbul Bilgi Üniversitesi arasında imzalanan protokol sonucu çalışmalarına başlanan Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) projesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından onaylandı. Beylikdüzü’nde hayata geçirilecek projenin, TEKMER adının kullanım hakkını almasına ve desteklenmesine karar verildi.
Yeni teknolojiye yönelik girişimciliğin desteklenmesi adına, Beylikdüzü Belediyesi ile İstanbul Bilgi Üniversitesi arasında imzalanan protokolle ilk adımı atılan TEKMER projesinde yeni bir gelişme kaydedildi. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Teknoloji Geliştirme Merkezi kurmak üzere TEKMER Destek Programı kapsamında yaptığı başvuru, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından onaylandı. Yapılan protokol çerçevesinde Beylikdüzü’nde, “Sürdürülebilir Sistemler için Akıllı Teknolojiler” temasıyla hayata geçirilecek projenin, TEKMER adının kullanım hakkını almasına ve desteklenmesine karar verildi. Proje; sürdürülebilirlik odağında AR-GE’yi teşvik edecek bir ekosistemin geliştirilmesine, yeni teknolojilerin üretilmesine ve girişimciliğin desteklenmesine katkı sunmayı hedefliyor.
“Fikri bilimle yoğurup yatırım ve istihdama dönüştüreceğiz”
Girişimcilik, deneyim, inovasyon ve ortak çalışma merkezi olarak hayata geçen Beylikdüzü SMART ile her daim genç girişimcilerin yanında olduklarını ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) ve Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOPARK) projeleri için de çalışmaların titizlikle sürdüğünü belirtti. Öte yandan yapılan iş birliğinin de önemine vurgu yapan Başkan Çalık, “İstanbul Bilgi Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçireceğimiz Teknoloji Geliştirme Merkezi projesinin ilk adımını geçtiğimiz Nisan ayında atmıştık. Bugün geldiğimiz notada ise KOSGEB tarafından proje onaylandı. Fikri bilimle yoğurup yatırım ve istihdama dönüştüreceğimiz projede; üniversite, belediye, yatırımcı ve halkı bir araya getireceğiz. Bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikirlere sahip girişimcileri desteklerken, bilimsel araştırma sonuçlarının katma değere dönüştürülmesine de katkı sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.