sağ sabit BOLUKBASI

İSTANBUL'UN 'YEREL GERÇEK' HABERLERİ

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

Uygulamalı Eğitimlerle Depreme Karşı Bilinçlenme

Gaziosmanpaşa'da 7,4'lük deprem etkisinin hissettirildiği tırda öğrencilere ve vatandaşlara deprem sırası ve sonrasında yapılması gereken doğru davranış şekillerinin neler olduğu uzmanlar tarafından uygulamalı olarak anlatıldı.

Uygulamalı Eğitimlerle Depreme Karşı Bilinçlenme
  • 01 Mart 2021, Pazartesi 18:46

Gaziosmanpaşa Belediyesi, afetlere hazırlık kapsamında vatandaşları uygulamalı eğitim ve seminerlerle bilinçlendirmeye devam ediyor. 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Gaziosmanpaşa Belediyesi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliğinde deprem simülasyon tırıyla vatandaşlara uygulamalı eğitim verildi. 7.4'lük deprem etkisinin hissettirildiği tırda öğrencilere ve vatandaşlara deprem sırası ve sonrasında yapılması gereken doğru davranış şekillerinin neler olduğu uzmanlar tarafından uygulamalı olarak gösterildi. Simülasyon eğitiminin ardından Gaziosmanpaşa Belediyesi Arama-Kurtarma Ekibi (GOP-AR) tarafından afet bilicinin geliştirilmesine yönelik seminer düzenlendi.

“DEPREM ÖNCESİ, DEPREM ANI VE DEPREM SONRASINDA YAPILMASI GEREKENLERİ PAYLAŞIYORUZ”

İstanbul'un bir numaralı sorununun deprem olduğunu söyleyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Bu hafta deprem haftası olması vesileyle hem depremle ilgili bilgilendirme yapmak, hem de farkındalık oluşturmak maksadıyla deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında yapılması gerekenleri paylaşıyoruz. Deprem öncesi yapılacak çalışmalar öncelikle belediyeleri, sonra hükümetimizi, sonra da halkımızı ilgilendiriyor. Bu kapsamda bizde ilçemizde ağırlıklı olarak kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında şehrimizi depreme hazırlıyoruz. Deprem anında yapılması gereken çalışmalar ise bugün burada simülatör ile depremin gerçek manada yansımasını paylaşıyoruz. Bir deprem bilgilendirmesi yapıyoruz” dedi. 

“DEPREMLE YAŞAMAK ZORUNDAYIZ AMA DEPREME TESLİM OLMAK ZORUNDA DEĞİLİZ”

 

Başkan Usta, “7.4'lük simülasyon içinde gerçek manada bir deprem endişesi ve korkusu yaşadık. Allah bize gerçeğini yaşatmasın diye dua ettik. Depremle yaşamak zorundayız ama depreme teslim olmak zorunda değiliz. Birlikte bu önlemleri almalıyız. Bir yandan kentsel dönüşüm yaparken bir yandan da deprem anında alınacak tedbirlere hakkımızda paylaşıyoruz. Oluşturduğumuz afet okulu vesilesiyle halkımızı bilgilendirmek ve bir gönül seferberliği yapmak durumundayız. Deprem sadece belediyeyi, devleti veya bir bireyi ilgilendirmiyor. İstanbul'un bir numaralı sorunu deprem, iki numaralı sorunu deprem, üç numaralı sorunu yine deprem diyoruz" ifadelerini kullandı.

“BU TÜR TATBİKATLAR BİZLER İÇİN DAHA ÖĞRETİCİ OLUYOR”

Gerçek deprem anını yaşamak istemediğini belirten Zeynep Sevik, "Deprem simülasyonuna ikinci kez katıldım. Bu bile korkutuyor, hala tedirginim, kalbim çarpıyor. Ama bu tür tatbikatlar bizler için daha öğretici oluyor. Ne yapmamız gerektiğini en azından öğreniyoruz" şeklinde konuştu.

İFİG 2025 BAKÜ'DE YAPILACAK İFİG 2025 BAKÜ'DE YAPILACAK

13. Uluslararası Yeni Dünyada İletişim Kongresi Bildiri Kitabı Yayımlandı 13. Uluslararası Yeni Dünyada İletişim Kongresi Bildiri Kitabı Yayımlandı

İFİG 2024 BİLDİRİ KİTABI YAYIMLANDI İFİG 2024 BİLDİRİ KİTABI YAYIMLANDI

DENİZOLGUN KURİŞLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU DENİZOLGUN KURİŞLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık